00%
Loading...

Descoperă diferențele dintre un arhitect de interior și un designer de interior

diferenta-arhitect-de-interior-designer-de-interior-raymond-and-partners

Care sunt diferențele dintre un arhitect de interior și un designer de interior

Atunci când vine vorba despre amenajarea interiorului casei și realizarea unui aspect armonios și plăcut, majoritatea persoanelor consideră că un designer de interior se va ocupa de întregul proces! Noi suntem aici pentru a-ți spune că o persoană specializată în design interior nu este de ajuns. Locuința ta va avea nevoie de expertiza și viziunea în primul rând a unui arhitect de interior. Pe parcursul acestui articol îți vom pune la dispoziție principalele aspecte care diferențiază cei doi termeni, precum și ceea ce presupune fiecare în parte!

Deci, ce reprezintă arhitectura de interior?

Arhitectura de interior are în vedere funcționalitatea unui spațiu destinat activităților de zi cu zi. Ea se focusează mai puțin pe partea de decor, și mai mult pe partea de practicalitate. Astfel, reprezintă un mix între artă și știință, cu scopul de a crea, reabilita sau reorganiza interiorul caselor, birourilor, sau a altor tipuri de spații interioare! Așadar, implică proiectarea în cele mai mici amănunte a interiorului, pentru a oferi siguranță, pentru a facilita rutina de zi cu zi și pentru a încuraja un stil de viață sănătos.

Ce face mai exact un arhitect de interior?

 

arhitect-de-interior-designer-de-interior

 

În primul rând, este persoana care analizează și vine cu soluțiile potrivite pentru amplifica funcționalitatea, precum și nivelul de calitate al atmosferei interioare! Cum? Deține experiența necesară pentru a proiecta un anumit spațiu interior, pentru a-l modela, remodela și pentru a-i exploata la maxim potențialul! Totodată, va descoperi cele mai bune pentru a utiliza în mod cât mai inteligent orice parte a spațiului interior, se va ocupa de eliminarea anumitor elemente și implementarea altora care să faciliteze traiul, conform necesităților sau cerințelor viitorilor proprietari!

Ce diferențiază arhitectul de interior de un designer de interior?

Chiar dacă există o oarecare asociere între rolurile unui designer de interior și cel al unui arhitect de interior, există anumite aspecte particulare ce definesc fiecare ocupație și pe care le poți descoperi în cele ce urmează:

  • Design-ul Interior (designerul de interior) implică mai mult aspectul estetic.

    Așadar, un designer de interior se va focusa întotdeauna pe îmbinarea utilului cu plăcutul, pe crearea unei imagini armonioase pentru interiorul locuințelor, birourilor sau a altor spații interioare, cu scopul de a reda o ambianță primitoare sau un mediu plăcut de trai!

  • Arhitectura de interior implică, printre altele, lucrări de renovare.

    Prin urmare, un arhitect de interior se focusează mai mult pe partea tehnică, structurală pe care o presupune procesul de design. Colaborează cu tehnicieni, constructori, contractori, astfel încât să eficientizeze procesul de renovare sau reabilitare a unei construcții deja existente, sau pentru a construi una de la 0.

  • Un arhitect de interior necesită o licență.

    Probabil cea mai evidentă diferență dintre arhitectura de interior și designul interior este aceea că pentru a te numi arhitect de interior trebuie să deții o licență și să fi practicat arhitectura!

Mai jos poți descoperi și ce presupune mai exact meseria de designer de interior!

Cu ce se ocupă un designer de interior?

Asemeni arhitectului de interior, un designer de interior necesită o experiență dovedită pentru a proiecta design-ul unui anumit spațiu sau pentru a propune modul de compartimentare ce va facilita o estetică armonioasă. Toate acestea însă, se fac cu aprobarea de către arhitect! Principala particularitate a unei persoane specializate în design interior este folosirea creativității și inspirației în scopul amplificării esteticii. Pe scurt, această meserie face parte dintr-un domeniu complex, ce presupune anumite reguli și norme de urmat, însă care se bazează într-un procent semnificativ pe creativitate și talent, valori dezvoltate pe parcursul anilor de zile!

Arhitect de interior versus designer de interior

Prin urmare, sperăm că ți-am pus lucrurile într-o perspectivă mult mai clară cu privire la ceea înseamnă arhitectura de interior și design-ul interior, precum și ocupația principală pe care o au persoanele specializate în cele două domenii! Dorești și tu o transformare totală a interiorului locuinței tale, proiectarea de la 0 sau renovarea? Noi îți stăm la dispoziție cu servicii profesionale care includ atât proiectarea arhitecturii, cât și a design-ului interior și care vin cu promisiunea unui rezultat final pe măsura așteptărilor tale!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *