00%
Loading...

Scaunul Eames by Herman Miller – un clasic în amenajările de design interior

Setând standardul în materie de design interior, scaunul Eames creat de Herman Miller face față cu eleganță trecerii timpului, rămânând un element emblematic și în zilele noastre. Încă de la proiectarea sa în anul 1956 de către Charles și Ray Eames, ansamblul format din cele două piese – scaunul fotoliu și scaunul otoman – se adresează clienților exlusiviști și cu gusturi desăvârșite în materie de design interior!

 

 

O adaptare mai modernă a designului din secolul al IX-lea

Nu numai că și-a păstrat reputația deosebită pe parcursul anilor, ci a devenit una dintre cele mai semnificative piese de mobilier decorativ, cu o abordare mult mai fresh, mai inovativă și cu siguranță mai trainică! Astfel, trecerea timpului reprezintă chiar un beneficiu pentru scaunul fotoliu și cel otoman, fiecare piesă componentă continuând să fie asamblată manual chiar și în zilele noastre, reflectând autenticitate și confort – un lucru dificil de realizat în designul modern.

 

 

Astfel, varianta modernă a clasicului din secolul 19 este realizată din 7 straturi subțiri de furnir din lemn, lipite și modelate la cald, sub presiune, diferit de modelul inițial care conținea trei foi de placaj curbate. Și materialele diferă în cazul designului modern, prima variantă a scaunului Eames fiind fabricată din placaj din lemn brazilian de trandafir. Un alt aspect care a dispus de schimbări pe parcursul timpului este dat de distanțierele dintre cotoarele de aluminiu și panourile din lemn, acestea fiind inițial proiectate din cauciuc, ca mai apoi să fie înlocuite cu rondele din plastic dur!

Indiferent de schimbările și adaptările care au avut loc în ceea ce privește designul scaunului și tipul de materiale utilizate, acesta își păstrează în continuare forma recunoscută peste tot în lume și  care a devenit încet, încet un simbol în ceea ce privește designul interior!

 

 

Confort și durabilitate la superlativ

Un alt aspect care a contribuit la popularitatea acestei piese de mobilier, transformând-o într-un element de design interior emblematic, este desigur confortul și durabilitatea pe care le oferă. Acest lucru este în principal datorat mixului dinamic dintre tehnicile avansate de producție și măiestria superioară a elementelor realizate manual. Astfel, tapițeria realizată din piele este prevăzută cu forme adâncite care sporesc confortul, precum și poziția pe care scaunul o oferă. 

A fost proiectat astfel încât să înlăture presiunea de la nivelul coloanei vertebrale inferioare și să o distribuie în mod uniform și corespunzător spre partea din spate a scaunului! Astfel, atât modul în care este construit șezutul scaunul, cât și unghiul pe care îl prezintă, permit o poziție ideală pentru a te relaxa, pentru a viziona un film sau pentru a citi o carte, fără a te alege cu dureri de spate cauzate de o poziție necorespunzătoare. Scaunul otoman este de asemenea un plus, în special pentru persoanele care își petrec majoritatea zilei stând în picioare. Astfel, poziționarea picioarelor în poziție orizontală pe suprafața acestuia facilitează de asemenea o circulație sanguină normală.

 

 

Opțiuni vaste din care poți alege

Chiar dacă scaunul lui Eames își păstrează și în era modernă aceeași integritate estetică și autenticitate specifică primului design realizat în anul 1956, acesta este astăzi disponibil în două mărimi diferite, o paletă vastă de furnire, precum și diverse tipuri de tapițerii. Cu toate acestea, indiferent de modelul ales, scaunul oferă același nivel de calitate superioară și manoperă excepțională. 

Prin urmare, pentru a se încadra în mod armonios în mai multe tipuri de decoruri interioare, ansamblul de piese este disponibil atât în nuanțe de abanos, cât și alb-cenușiu, restul de elemente decorative ale scaunului fiind adaptate astfel încât design-ul complet să ofere o compoziție omogenă și plăcută vizual. De exemplu, în cazul variantei prevăzute cu tapițerie alb-cenușiu, componentele metalice sunt de asemenea îmbrăcate în culoarea alb, astfel încât să scoată în evidență structura metalică a scaunului realizată din aluminiu lucios.

Așadar, fiind un clasic în materie de design interior și exprimând o combinație armonioasă între lux și confort, scaunul Eames de Herman Miller rămâne și în zilele noastre un element definitoriu pentru eleganță și bun gust. Deoarece ne dorim ca interioarele proiectate de noi să exprime exclusivism și originalitate, am ales să includem această piesă desăvârșită și într-o serie de proiecte semnate Raymond and Partners, pe care le poți descoperi pe site-ul nostru!

 

AD House – Cisnadie, Sibiu

 

DS House – Selimbar, Sibiu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *